Corona

De Coronatest die in mijn praktijk uitgevoerd kan worden is een zg. chromatografische immunoassay test. Met een vingerprik wordt een druppel bloed afgenomen waarin onderzocht wordt of u antistoffen tegen Corona (Covid 19) heeft aangemaakt. Er wordt zowel naar pas (enkele weken) gevormde antilichamen gekeken (IgM) als naar antilichamen die al langer circuleren (IgG, weken tot maanden). De test is dus niet geschikt om te kijken of u nu, op dit moment, besmet bent met Corona.

Omdat het enkele weken duurt voordat de antistoffen in voldoende hoeveelheden door het lichaam zijn aangemaakt om aan te tonen, kunt u de test pas (betrouwbaar) uitvoeren ongeveer 2 tot 3 weken nadat u hersteld bent van de ziekteverschijnselen waarvan u vermoedt dat dit bij een Corona besmetting heeft gepast.

De test is een momentopname, en zegt alleen iets over Corona antistoffen op het moment van onderzoek. De test zegt niets over de hoogte van de antistof concentratie en of u in voldoende mate beschermd bent in de toekomst. Geen enkele test is 100% betrouwbaar, ook deze Coronatest niet. Maar met een specificiteit van en sensitiviteit van is deze test erg betrouwbaar.

De test wordt door mijzelf uitgevoerd (ik ben medisch analist) met begeleiding van een arts. De test procedure kost ongeveer 15 minuten, u kunt op de uitslag wachten of wordt verstuurd via whatsapp.

Kosten: 49,95

Terug naar vorige pagina