Levende bloed analyse

LBA

Door middel van een druppel bloed onderzoekt natuurpraktijk AURORA naar de gezondheidstoestand van dat moment. Het is een van de diagnostische middelen. Samen met de SCIO (bioresonantie), de Iriscopie en de anamnese wordt een middel uitgezocht die bestaat uit of een orthomoleculair middel en of een phytotherapeutisch middel.

levend bloed analyse

Geschiedenis Levend bloed onderzoek

levend bloed analyse

Levend Bloed Analyse is ontwikkeld in Duitsland door Prof. Enderlein en Bradford. in 1925 publiceerde Günther Enderlein (1872- 1968) zijn bevindingen al in een boek “Bakterien-Cyclogenie” waarin hij een microbiologische onderbouwing geeft van zijn analyse.

 

levend bloed analyse

Enderlein heeft met behulp van zijn donkerveld microscopie hierdoor zijn aandeel geleverd in de ontwikkeling van een bacteriële ontwikkelingsleer n.l. de cyclogenie. Hij stelde vast dat de kleinste levensvormen een kringloop proces doorlopen. Vanuit de kleinste niet-cellulaire plantaardige levensvormen ontstaan, door middel van symbiose en eveneens door vermeerdering, complexere levensvormen zoals bacteriën en in een later stadium schimmels. Deze theorie is heden ten dagen erg omstreden. Desalniettemin is de techniek die Enderlein gebruikte in stand gebleven en wordt het vaak gebruikt in onderzoek naar spirocheten als syfilis of de leptospirose (ziekte van Weil).

Bradford is meer verantwoordelijk voor de ontwikkelingen in de fase contrast en de helderveld microscopie. Beide technieken worden in deze praktijk gebruikt.

————————————————————————————————————————-

Levend Bloed Analyse is een diagnostische onderzoeksmethode waarbij gekeken wordt naar de kwaliteit van verschillende elementen van het bloed. Met slechts enkele druppels bloed kunnen afwijkingen of defecten aan bloedcellen opgemerkt worden. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vorm van de rode bloedcellen, wat kan aangeven hoe het gesteld is met de werking van organen zoals de lever en de milt. Ook de mate van activiteit van de witte bloedcellen (en dus de activiteit van het immuunsysteem) is te zien in dezelfde druppel bloed. Tevens wordt er vastgesteld of er in het bloed elementen aanwezig zijn die daar niet in thuis horen, zoals gistcellen en bacteriën. De aanwezigheid van gistcellen (bijv. candida albicans) in het bloed kan leiden tot een wijd spectrum aan klachten. Dit onderzoek is uitermate geschikt voor de detectie van het candida-syndroom, post-viraal syndroom (ME), afwijkingen aan het immuunsysteem en vele andere pathologische condities.

LBAgezondLBA gist

gezond levend bloedbeeld en aanwezigheid van gistcellen in bloed (Candida syndroom)
De Vrije Radicalen test kan aangeven in hoeverre het lichaam belast is met zgn. vrije radicalen. Hiervoor wordt gekeken naar de wijze van stolling van een druppel bloed.
Vrije radicalen zijn hele kleine “afvalproducten” die afkomstig zijn van bijvoorbeeld slechte voeding, stress, sigarettenrook, straling, chemicaliën of medicijnen. Het zijn stoffen die in ons lichaam veel schade aanrichten. Ze kunnen allerlei soorten cellen vernietigen en zelfs organen functioneel beschadigen. Aandoeningen die in verband worden gebracht met een teveel aan vrije radicalen zijn o.a. allergieën, ontstekingen, hart- en vaatziekten, aandoeningen van het zenuwstelsel en kanker.

VR gezond bloed

VR gezond bloed

VR ontstekingsbeeld

VR ontstekingsbeeld

VR calciumdeficientie

VR calciumdeficientie

gezonde bloedstolling, vrije radicaalschade met ontstekingsbeeld en VR schade bij calciumdeficientie en/of schildklierproblemen.

De bloed analyse zoals deze bij het Natuurpraktijk Aurora  wordt uitgevoerd kan niet altijd aantonen waar een klacht gelokaliseerd is in het lichaam. Het onderzoek geeft aan welk effect een bepaalde afwijking in het lichaam op het bloed heeft en in samenspel met de klachten kan hieruit een diagnose voortkomen.